Festa Major de Cal Rubió

06/10/2024

Santa Margarida i els Monjos acull l'anual celebració de la Festa Major de Cal Rubió, que enguany concentrarà la major part d’activitats en cap de setmana donat que la festivitat del Pilar s’escau en dissabte. El programa començarà el proper 10 d’octubre amb la tradicional traca d’inici de festa i la inauguració de l’exposició Fils de Vida, que precisament té entre les seves protagonistes la veïna del poble Àngels Llurba.

L’endemà serà el torn pel RubióFoc infantil i d’adults, el castell de focs d’artifici, i un ball a la Sala, al que seguirà, l’endemà dissabte, la tradicional Missa solemne, també a la Sala, amb el cant dels goigs de la Mare de Déu del Pilar i la participació de la coral Amics de Penyafel. En acabar es farà l’exhibició folklòrica amb els balls populars dels Monjos i la Ràpita i, a la tarda, un ball de vetlla, amb l’orquestra Mediterrània.

La festa continuarà el diumenge 13 amb la tradicional bicicletada popular a la font de Cal Morgades i un espectacle infantil, amb Jordi Tonietti, al matí; i una representació teatral al vespre, amb l’obra Quines vacances, a càrrec del grup Kakaiba teatre de Sabadell, inclosa dins la Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès.

Els actes de la Festa Major de Cal Rubió finalitzaran el diumenge 20 d’octubre amb la celebració de la Caminada Popular, Memorial Alexis Rubió, que començarà a les 9 del matí des de la Sala i recorrerà diferents espai del voltant del municipi.

El programa començarà el proper dijous 10 d’octubre,
A les 19.30 h, amb la tradicional traca d’inici de festa.
A les 19.45 h, a la Sala, exposició Fils de Vida: Àngels Llurba.

El divendres 11 es durà a terme,
A les 20 h, al carrer de la Sala, RubióFoc infantil.
A les21 h, al carrer de la Sala, RubióFoc.
En acabar, castell de focs d’artifici.
A les 23.30 h, ball amb Doble Cara.

El dissabte 12 es celebraran diverses activitats, 
A les 11 h, a la sala, Missa solemne amb el cant dels goigs de la Mare de Déu del Pilar i la participació de la coral Amics de Penyafel.
A les 12.30 h, al carrer de la Sala, Exhibició folklòrica amb els balls populars dels Monjos i la Ràpita.
A les 19 h, a la Sala, ball de vetlla, amb l’orquestra Mediterrània.

El diumenge 13 es tancarà el cap de setmana amb, 
A les 09.30 h, sortida de la tradicional bicicletada popular a la font de Cal Morgades. En arribar, botifarrada pels socis i participants.
A les 12.30 h, espectacle infantil a càrrec de la cia Jordi Tonietti.
A les 18 h, a la Sala, concurs de coques.
A les 19.30 h, a la sala, teatre amb l’obra Quines vacances, a càrrec del grup Kakaiba teatre de Sabadell, inclosa dins la Roda de Teatre Amateur de l’Alt Penedès.
En acabar es realitzarà la traca de fi de festa.

Els actes de la Festa Major de Cal Rubió finalitzaran el diumenge 20 d’octubre,
A les 9 h, des de la Sala, celebració de la Caminada Popular, Memorial Alexis Rubió, que començarà a les 9:00 h del matí des de la Sala i recorrerà diferents espai del voltant del municipi.
Es prega màxima puntualitat.
Més informació de l'esdeveniment a caminades.info

La Festa Major de Cal Rubió està organitzada pel Centre Cultural i Recreatiu de Cal Rubió, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Arxivat a: Festes i Tradicions, General
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos