L'ajuntament aprova les primeres beques de mobilitat per a estudiants locals

03/10/2024

El ple de l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, celebrat aquest dilluns, ha aprovat per primera vegada la concessió de beques de mobilitat destinades a estudiants del municipi que cursen estudis post-obligatoris fora de Santa Margarida i els Monjos. La mesura va ser aprovada amb els vots a favor del PSC, ERC i JUNTS, mentre que PL i PA es van abstenir. Aquesta iniciativa busca donar suport econòmic als joves que han de desplaçar-se fora del municipi per continuar la seva formació.

Així mateix, el ple va ratificar un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Departament d'Educació de la Generalitat per a la creació del Pla Educatiu d’Entorn (PEE). Aquest pla vol fomentar l’èxit educatiu a través de projectes que promoguin els valors comunitaris, la cohesió social, l'ús de la llengua i la participació en activitats del teixit associatiu. El conveni es va ratificar amb els vots favorables de PSC, ERC, JUNTS i PA, mentre que PL es va abstenir.

El pla també ha aprovat diverses disposicions en matèria de subvencions, com ara la modificació del pla estratègic de subvencions de l’ajuntament (23-27), aprovada amb els vots a favor del PSC i PA i l’abstenció d’ERC, PL i JUNTS; les bases per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per a projectes d’activitat física i esports, aprovades amb els vots a favor de PSC i l’abstenció d’ERC, PL, JUNTS i PA; i les bases per a l’atorgament de subvencions per a la participació en la rua de Carnaval, aprovada amb els vots a favor del PSC, l’abstenció d’ERC, JUNTS i PA i en contra de PL. 

Altres punts aprovats al plenari han estat la modificació de la plantilla de personal 2024, aprovada amb els vots a favor del PSC i PA, l’abstenció d’ERC i JUNTS i en contra de PL; un expedient de modificació de crèdit del pressupost general, amb els vots a favor del PSC, l’abstenció d’ERC i JUNTS i en contra de PL i PA; i la rectificació de l’inventari 2023, aprovada amb els vots a favor de PSC i l’abstenció d’ERC, PL, JUNTS i PA.

En l’apartat de mocions s’han aprovat per unanimitat una proposta del Grup Municipal Socialista sobre la situació de les dones afganes i una del Grup Municipal Poble Actiu per la salut i l’espai públic per a tothom. Finalment el plenari ha aprovat una proposta de resolució presentada pels grups municipals Poble Actiu SMM i JUNTS per a la independència i el feminisme. Aprovada amb els vots a favor d’ERC, JUNTS i PA i l’abstenció de PSC i PL.

Finalment el ple va ser la reclamació, aprovada per unanimitat, perquè la Generalitat de Catalunya tiri endavant el projecte de construcció d'un ascensor a l’escola Dr. Samaranch i Fina, una necessitat en la que es treballa des de fa més de set anys. El consistori va instar la Generalitat a dotar els recursos financers i materials necessaris per començar les obres “sense més dilacions”, i es va demanar un calendari clar per a la seva execució. A més, es va acordar estudiar solucions provisionals per facilitar l'accés a les aules mentre no es realitzin les obres.

Arxivat a: Economia, General, Participació ciutadana, Política
Ajuntment de Santa Margarida i els Monjos