Santa Margarida i els Monjos continua sent un dels municipis més segurs de l’entorn

18/07/2024

Santa Margarida i els Monjos es consolida com un dels municipis més segurs de la comarca segons els Mossos d’Esquadra, que han presentat el seu informe anual junt amb els diferents cossos policials a la Junta Local de Seguretat celebrada a l’ajuntament.

La Policia local va instruir l’any passat 369 actuacions, entre les que destaquen les de seguretat ciutadana i les de policia assistencial i de proximitat, amb atenció de queixes veïnals, assessoraments i mediació i actuacions diverses en matèria de trànsit.

El cos de Policia Local també dona suport als Mossos d’Esquadra amb la resolució de delictes i derivació al cos de la policia catalana, que ha registrat 344 delictes aquest any. Pel que fa a la tipologia destaquen els danys contra el patrimoni i furts, els robatoris, les infraccions contra la seguretat viària, el patrimoni, la salut pública, l’ordre públic o contra les persones. Aquestes infraccions s’han derivat en els darrers mesos en 49 detencions, 37 de les quals han estat fetes per Policia Local, amb un 40,7 % d’actuacions resoltes en total.

En els darrers anys s’observa un augment progressiu dels delictes en aquests àmbits, tot i que es tracta d’un fet global a la comarca. Tanmateix les conclusions fetes públiques pels diferents cossos policials a la Junta Local de Seguretat continuen evidenciant que Santa Margarida i els Monjos és un dels municipis més segurs de la comarca.

La junta es reuneix una vegada a l’any i té com a objectiu analitzar el balanç de les actuacions policials dutes a terme al municipi i establir les línies de treball futures en l’àmbit de la col·laboració entre els diferents cossos policials del territori.

Santa Margarida i els Monjos disposa d’un cos de Policia Local que actua en temes relacionats principalment en tasques seguretat ciutadana, l’ordenació del trànsit al municipi, compliment de les ordenances, propostes de millora viàries, educació vial, controls d’ocupació de la via pública i suport i coordinació amb altres cossos policials, especialment Mossos d’Esquadra, quan és necessari el suport del cos local.

 

Arxivat a: General, Seguretat, Via Pública
Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

Arxius adjunts