Les cabres transhumants tornen al Pirineu

08/07/2024

El ramat amb un centenar de cabres de raça murciana-granadines que va arribar al Penedès el passat mes de setembre seguint la tradició del Camí Ramader de Marina torna a enfilar els camins cap a les pastures del Pirineu després de passar l’hivern prop de la costa.

La iniciativa s’anomena Camins de vida, transhumància, patrimoni i territori i pretén posar en valor els pastors/es i els camins ramaders.

El ramat arribarà avui dilluns a Santa Margarida i els Monjos i farà nit en un tancat situat als camins de darrere el castell de Penyafort. Demà al matí, després de munyir les cabres, s’iniciarà el recorregut pel camí del castell, en direcció a la Ràpita per agafar el camí de Sardinyola i d’allà en direcció al torrent de la Bruixa, on s’endinsaran al terme de Castellví de la Marca.

Les cabres és previst que tornin al municipi el proper 5 d’octubre en un nou recorregut cap a les planes de marina.

El trajecte del ramat compta amb el de l’ADF Puig de l’Àliga que s’encarrega de preparar els abeuradors dels animals en els seus punts d’avituallament. Les ADF de cada zona han prestat aquest servei al llarg de tot el recorregut en tant que el projecte el promou també l’associació Ramats de foc, que introdueix els ramats en zones forestals amb uns objectius de control del sotabosc i de manteniment del creixement anual de la vegetació.

Arxivat a: General, Medi ambient
Santa Margarida i els Monjos