El Remeiart comença aquest divendres

22/05/2024

Després de l’èxit de públic de la passada edició, el Remeiart avança dates i començarà les activitats de promoció de les herbes remeieres des del divendres 24 de maig fins al 9 de juny.

La programació s’obrirà amb el tret de sortida a la degustació de les tapes i menús elaborats amb herbes remeieres que compten enguany amb la participació de 14 establiments i tres entitats. Les tapes costaran 3,5 euros i se serviran amb vi, cava o aigua.

Novetats 2024

El Remeiart 2024 retorna als tres caps de setmana de celebració i ho fa amb la programació com a novetat de la Nit de Vermuts, que passa a anomenar-se Nit de Vins i Vermuts i presentarà l’oferta de vermuts tradicionals amb vins de productors locals, tallers i música en directe. La Nit de vins i Vermuts es durà a terme al Molí del Foix el dia 8 de juny i recupera un dels actes més esperats del Remeiart, que no es programa des de l’any 2019 i que ara tornarà als jardins del Molí per ampliar espai de celebració cap a la plaça de l’església amb tastos de vermuts, vins i licors d’herbes, actuacions en directe i propostes gastronòmiques.

Una altra de les novetats de l’edició d’enguany serà la participació de les entitats a les propostes gastronòmiques de les Cuines i Tapes amb tapes preparades per les associacions que es serviran en jornades especials amb música en directe els dies 31 de maig i 1 i 8 de juny. Les entitats que participaran d’aquest nou projecte seran els Diables del Monjos Spantus, el Club Patí Monjos i l’associació de carnaval els Totxos. D’altra banda el Drac dels Monjos organitzarà la tradicional cercavila del ‘Drac va de Tapes’ el divendres dia 7 i el Ball de Diables i les Espurnes de la Ràpita el Tro de Rock el dia 25 de maig.

Fira d’herbes

Finalment destacar la Fira d’herbes que es fa al Castell de Penyafort i que enguany es durà a terme el dia 2 de juny donat l’èxit de públic de l’edició de l’any passat que va avançar dates a principis de mes. La fira continua la seva trajectòria creixent i va acollir l’any passat gairebé 5.000 persones arribades d’arreu del país.

La fira es celebra cada mes de juny al Castell de Penyafort i enguany comptarà amb un centenar de parades de venda de productes relacionats amb les herbes remeieres i tallers, xerrades i activitats de difusió del coneixement sobre plantes, remeis, salut, gastronomia, cosmètica i patrimoni. Enguany l’accés a les activitats tindrà un cost simbòlic d’1 euro. L’interès del públic és creixent i el certamen s’ha convertit en aquests 12 anys d’existència, en un dels referents més importants del coneixement i difusió sobre les herbes remeieres a Catalunya.

A la programació també destaca l’Herbes Campus, fet en col·laboració amb Floracatalana, que comença aquesta setmana en línia i que finalitzarà al mes de juny.

El Remeiart d’enguany també ha lligat la seva promoció al comerç local que aquest divendres enceta una campanya de regals d’accés gratuït a les activitats de la Fira per actes de compra. També s’han fet elements promocionals de decoració d’herbes.

Consulteu més informació i tota la programació a remeiart.cat

 

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, Fires i comerç, General, Turisme
Santa Margarida i els Monjos