Primers passos per a la creació de l'eix cívic que connectarà amb Vilafranca i Olèrdola

12/05/2021

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha iniciat el procés d’expropiacions per a la creació de l’eix cívic que ha de connectar el municipi amb els termes d’Olèrdola i Vilafranca del Penedès.

El dictamen de declaració d’utilitat pública i aprovació de la necessitat d’ocupació dels terrenys, pas previ per començar les obres, que es preveuen sigui el darrer trimestre d’aquest any, va passar pel ple del mes de maig i es va aprovar amb els vots a favor del PSC i PA-CUP i l’abstenció d’ERC i JxC.

En el mateix ple, es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit per baixes de partides i crèdit extraordinari, per valor de 9.600€ que inclourà diverses línies de subvenció destinades a l’escola Dr. Samaranch, l’AFA de l’escola Arrels, a l’Institut El Foix, al CCRR de La Ràpita i a la parròquia de Santa Margarida per arranjament del rellotge del campanar.

La corporació també va aprovar la modificació d’alguns preus públics que permetin la contractació d’una plataforma de venda i reserves de tiquets online per poder gestionar els aforaments d’activitats impulsades des del Molí del Foix, el CIARGA, el Castell de Penyafort o el Remeiart. De la mateixa manera també es regularan els preus públics pels espectacles, activitats i marxandatge de la Festa Major, que gestionarà directament l’Ajuntament. La modificació va prosperar amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

En l’àmbit de la gestió econòmica, es va donar compte de l’informe anual del control intern de l’Ajuntament corresponent a l’exercici del 2019, de l’informe de morositat, del període mig de pagament, que se situa actualment en 13 dies, i de l’estat d’execució del pressupost al primer trimestre de 2021.

En el torn de les mocions Junts x Cat va presentar una proposta de suport a l’Amnistia, encapçalada també pels grups d’ERC i PA-CUP. La proposta no va prosperar, amb els sis vots favorables dels ponents i els set en contra de l’equip de govern.

Arxivat a: General
ple 10-5-21